Siri

Allerede for to måneder siden var sikre på navnet. Hun skulle hedde Siri, vores lille nye lillesøster. Siri, fordi det havde en smuk betydning: Smuk og sejrrig. Siri fordi Siri Hustvedt ikke er den ringeste navnesøster at have. Siri fordi det passer godt sammen med Isac og Anna.

At det så skulle vise sig, efter hun kom til verden, at lige netop dét navn bare var det helt rigtige til hende. Det vidste vi ikke dengang. Heldigvis. Hun blev et søndagsbarn. Født præcis to uger over tid.

Hun er egentlig kort fortalt bagt efter næsten samme opskrift som sin storesøster. Vi slap for ballonkatederet denne gang, og så er bagetiden lidt længere ved samme temperatur. Siris fødsel blev dog tilført de ekstra komplikationer og udfordringer, at hun lå skævt og højt og ikke rigtig ville ned i bækkenet. Og at hun havde sin navlestreng et par gange rundt om halsen. Og så havde hun grønt fostervand, som hun nåede lige at skide i igen og sluge en god portion af, inden hun kom ud. Det betød blandt andet, at jeg også fik glæden af at prøve at få steriltvandspapler, også kaldet bistik, som nok er noget af det mest smertefulde, jeg nogensinde har oplevet, og at blive rystet en tur godt og grundigt rundt ved hjælp af Rebozoteknikken. På den måde fik jeg virkelig noget for pengene denne gang.

Og så blev afslutningen på en lang og sej fødsel desværre lidt mere dramatisk end vi havde forestillet os, med en noget stresset pige, der havde brugt sine sidste ressourcer på at komme ud i en fart ved hjælp af mine presseveer, som fik hende hele vejen ned gennem bækkenet og ud på 9 minutter. Hun var blå, stille og presset, da hun kom ud, men de dygtige læger og jordmødre fik hurtigt fundet en puls på hende, suget lungerne fri, fyldt hendes sukkerdepoter op og befriet hende fra navlestrengen og endelig fik vi den fortryllende lyd af babygråd fra bordet ved siden af sengen.

Vi tilbragte de første 48 timer på sygehuset, hvor vi blev holdt godt øje med begge to. Allerede dagen efter var vi begge ovenpå igen og har det begge rigtig godt stadigvæk.

https://digital-fotografi.dk

http://denkreativefotograf.dk

https://erhvervsfotograf.net

Vi er begge SÅ imponeret over jordmødrene på Hillerød Hospital. Vi nåede igennem tre hold af vagter og fire jordmødre og ikke én gang følte jeg mig overladt til en ny og uvidende person. De blev ved mig, selv om de havde vildt travlt på fødegangen den aften. Måske fordi jeg havde de komplikationer, som jeg havde, og det fik mig til at føle mig tryg og i gode hænder fra start til slut. Da jeg til sidst var ved at knække og give op af træthed og udmattelse, hjalp de mig igennem med opmuntring og begejstring. Det var tydeligt, at dét at Siri kom ud som hun gjorde og havde det godt, som hun havde, det var en sejr, ikke bare for mig og hende, men også for mine jordmødre, som var tre styk til stede til sidst.

Jeg kan ikke love, at de næste par indlæg bliver tunge af barselssødme, for jeg er pt. indhyldet i den varmeste og kærligste bobbel af nybagthed og nærhed, og den er dælme svær ikke at dele ud af. Hvis det bliver for kvalmt må I slå over på andre kanaler i mellemtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.