insomnians

Forleden vækkede jeg Isac kl. 4.10, fordi vi havde aftalt, at vi skulle se blodmånen sammen. Men det er ikke alle nætter, der er helt lige så begivenhedsrige. De fleste nætter går for tiden med at sove lidt, vågne lidt, tisse lidt, vende og dreje sig lidt og for det meste (heldigvis) at sove lidt mere.

Andre er som i nat.

Hvor roen ikke rigtig kan findes igen. Hvor jeg ikke rigtig kan få maven til at passe med resten af kroppen og hvor venstre side er helt umulig at ligge på, og højre side er mast efter at have været dén rigtige side de sidste fire timer. Så må jeg stå op. Sætte mig lidt i sofaen, strikke lidt, stene lidt Facebook og Instagram. Det er et fint lille indblik i, hvem der ellers også sidder oppe på dette tidspunkt. Andre fellow insomnians. Eller bare amerikanske venner, der ikke er gået i seng endnu. Eller de få andre nybagte mødre, jeg kender.

Lige om lidt sidder jeg her med en baby. Og en amning. Og jeg må indrømme, at jeg er ved at være utålmodig for at nå dertil. Derfor skriver jeg også lige dette indlæg, så jeg kan minde mig selv om til den tid, hvor lidt jeg satte pris på at sidde her i ro og mag og have hænderne fri til at blogge og strikke.

https://fotografsilkeborg.net

https://fotograffredericia.net

https://fotografherning.dk

Der er halvanden uge til terminen nu. For at mindske utålmodigheden har jeg fundet et evighedsprojekt frem fra strikkekurven. Min Pine Cardigan fra Isager. Den er seriøst en pine at strikke og har derfor ligget brak i over et halvt år. Ren patent. Dødkedelig. Men den bliver så flot. Win/win-situationen i den er, at så længe jeg ikke har født, har jeg stadig tid til at få den færdig.

Filip er en dreng, der elsker mysterier og igennem hans job som detektiv, får han nogle ret vanskelige sager på hånden. Fx skal han i den seneste bog finde ud af, hvorfor så mange voksne er triste ved juletid. I en anden bog er mysteriet simpelthen at finde meningen med livet, hvilket jo slet ikke er nogen nem sag. Når man har læst et par stykker, dukker der kærkomne gentagelser op, der vækker smil og tryghed i læsningen, som fx Filips morlabre assistent Mona, skurken Børge Bæ, Filips hang til kaffe og til at takke for den efterfølgende mm. Filip-bøgerne taler ikke ned til børnene. De spiller på gamle detektivseriers tone og univers, på voksnes indforståethed og illustrationerne indgår i teksterne på lige fod, så man får en helstøbt oplevelse af alle bogens modaliteter. De behandler livets store emner på en sjov og finurlig måde og stiller spørgsmål ved de ting, som vi måske går og tager lidt for givet i hverdagen.

Se fx her, hvordan Filip læser om Den lille forskel på mænd og kvinder i Mors Monas dameblad:

Bøgerne er alle lix 9-11 og skrevet til 2.-4. klasse. Sproget er let læseligt, men udfordrer i indhold og sammenhæng. Du kan læse mere om Filipbøgerne her. De kan lånes på eReolen ligesom Ellen Holmbroe er også en de syv børnebogsforfattere, der tilsammen står bag læsekampagnen Gratis Børnebøger – i skoleferierne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.